Turšija od crvenog luka
Sastojci: (za dve teglice)
– 3- 4 crvena luka
– 1/2 kašičice šećera
– 1/2 kašičice soli
– 3/4 šolje vinskog sirćeta
od začina
– 1 čen belog luka, prepolovljen
– 5 zrna bibera
– kašičica majčine dušice
– malo ljute paprike (2-3 koluta)
Priprema
Pola litre vode staviti da proključa. Luk oljuštiti i iseći ga na kolutove, beli luk preseći na pola. U tegle u koje ćete čuvati luk rastvoriti šećer, so, sirće i dodati začine, jednaku količinu u obe tegle.
Luk staviti u cetku i polako sipati preko njega ključalu vodu. Dobro ocediti i staviti u tegle. Malo izmešati da se sjedini s smesom. Luk možete servirati već nakon pola sata ali je najukusniji ako premoći. U tegli može stajati do nedelju dana.
Više recepata za turšiju potražite OVDE