Sastojci:
Kora
4 belanceta
150 g šećera
200 g mlevenih oraha
150 g omekšalog margarina
2 kašike prezli
½ kašike brašna
Krem
4 žumanceta
150g šećera
150 ml ceđenog soka od narandže
1 pomoranža (korica)
2 kašike brašna
250 g margarina
Dekoracija
2 kesice šlaga
voda/mleko
Priprema:
1. Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg.
2. Dodati ostale sastojke i lagano umešati varjačom.
3. Sipati smesu u podmazan i brašnom posut pleh, pa peći u prethodno ugrejanoj rerni na 180ºC, oko petnaest minuta.
4. Mutiti žumanca i šećer dok ne pobele, pa dodati ceđeni sok od narandže i rendanu koricu.
5. Zatim, dodati brašno, pa sve staviti na paru da se kuva dvadeset minuta, uz redovno mešanje.
6. Potpuno ohladiti, pa sjediniti sa umućenim margarinom i dobro sjediniti.
7. Pripremljen fil premazati preko ohlađene kore.
8. Umutiti šlag i premazati kolač.
9. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi pa poslužiti.