Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
150 g kačkavalja
1 jaje, ulje
4 kašike prezli
1 čen belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica mlevene paprike
250 g šampinjona
3 kašike brašna
1 kašičica senfa
2 kašike pavlake
mešavina začina
ISPROBAJTE I… Piletinu u sosu od šampinjona
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, a beli luk ispasirati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti piletinu, jaje, prezle, peršun, mlevenu papriku, pasirani beli luk i začine po ukusu. Dobro izmešati kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. Kačkavalj iseći na kockice.
4. Od pripremljene smese nauljenim rukama oblikovati manje pljeskavice.
5. U sredinu svake pljeskavice staviti kocku sira i obložiti ga mesom.
6. Punjene pljeskavice pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne, a potom i sa druge strane dok ne porumene. Gotove pljeskavice izvaditi i ostaviti na toplom.
7. Šampinjone iseći na listove i propržiti na vrelom ulju. Kada suvišna tečnost uvri, posuti brašnom i promešati. Zatim postepeno dolivati vodu i mešati dok se ne dobije željena gustina.
8. Pred kraj kuvanja dodati senf, pavlaku i začine po ukusu. Na kraju vratiti pržene šnicle i kratko prokuvati.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net