Lako je, trebaju vam oštar nož i daska. Krenite od grudi…I čuvajte vaše prste – oni vam trebaju za nešto drugo, ne za ručak.
A kada isečete pile napravite pileća krilca kao u KFC-u ili pileća krilca u lepljivom sosu.
Piletina se može pripremati na razne načine, ali ako vaše jelo nije ispalo onako kako ste očekivali, možda niste znali sledeće cake:
– Piletinu nemojte odmrzavati na sobnoj temperaturi, već u posudi s hladnom vodom.
– Nemojte je peći direktno iz frižidera, već meso ostavite bar 15 minuta na sobnoj temperaturi.
– Pre pečenje meso posolite ispod kožice.
– Ukoliko piletinu grilujete, namažite je mešavinom soli, smeđeg šećera i aleve paprike.
– Ne prevrćite meso u tiganju sve dok se lepi.
– Ne secite pečenu piletinu dok je vruća: parčiće secite nakon pet minuta, a celo pile tek posle 20 minuta od vađenja iz rerne.
I još nešto, piletina se jede prstima, ali i u tome treba imati stila. Kliknite na VIDEO i pogledajte kako da to izvedete damski.
Prijatno!