Kelj, prokelj, raštan, kupus i spanać možda ne spadaju u najukusnije povrće na planeti, ali ako se spreme na pravi način, u njima mogu uživati čak i deca. Evo zašto bi trebalo da se nađu na vašoj trpezi barem nekoliko puta nedeljno
Stručnjaci stalno upozoravaju da je jedan od ključnih načina da sačuvate svoje zdravlje redovno unošenje zelenog povrća u organizam.
Ako želite da sačuvate imunitet, svakodnevno treba da jedete obroke sa zelenim namirnicama, posebno kupuse.
Brokoli ubija mikrobe
Brokoli je izuzetno lekovita biljka. Istraživanje Univerziteta u Ilinoisu dokazalo je da se sulforafan, supstanca koja se nalazi u brokoliju i podstiče sintezu belančevina, koje štite ćelije i čuvaju ih od raka, prenosi iz digestivnog sistema u ostatak tela direktno putem tzv. dobrih bakterija. Sulforafan ima antikancerogena, antidijabetička i antimikrobna svojstva.
Nastavak pročitajte na sledećoj stranici