Isprobajte Nedin meni
DORUČAK: Dan mi počinje čašom mlake vode, polovinom grejpa i kafom bez kofeina, uz šta pojedem integralni keks od ovsa.
RUČAK: Kad je reč o ručku, povrće ima primat. Šta god da kuvam taj dan, obavezna je supa, ili čorba od povrća. Zatim pojedem salatu od svežeg povrća, a onda glavno jelo. Trudim se da što češće pripremam ribu, a od ostalog mesa jedem biftek, pileće i ćureće belo meso. Moji obroci, važno je istaći, obiluju začinskim biljem, poput bosiljka, nane, ruzmarina… Kasno ručam, oko pet-šest sati, tako da večeru često preskočim.
Gurmanski izazovi
Ne mogu odoleti ćuretini s mlincima, sarmicama… Obožavam orijentalnu kuhinju, koja je bazirana na povrću. U suštini, ne bežim od ukusnog zalogaja, ali se trudim da u svemu imam meru. Ako pojedem parče torte više, obavezno uradim 40 trbušnjaka ili 20 sklekova. S godinama organizam gubi sposobnost da fermentima i enzimima rastvori hranu, te je neophodno pojačati aktivnost. Ili to, ili ću imati “šlauf,” dakle nema dileme (smeh).