Sastojci:
piletina po izboru
1 kg krompira
100 ml ulja
300 ml vode + 300 ml vode
1 kašika suvog začina
1 kašičica soli
1 kašičica sušenog peršunovog lista
1 kašičica crvene mlevene paprike
1 kašika brašna
100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Belo meso iseći na manje komade
U tepsiju oslagati meso i okolo krompir isećen na krupnije komade.
Preliti sa 300 ml vode i uljem, posuti suvi začin i staviti da se peče.
Belo meso nemojte odmah staviti jer je ono tanje i pre će se ispeći.
Peći sat 45 minuta na 200 stepeni, u toku tog vremena jednom prevrnuti meso, a nakon tog vremena staviti belo meso.
Ako imate samo belo meso onda malo pecite prvo krompir pa stavite meso.
Kada stavite meso pecite 15 minuta.
Pripremite preliv, ostatak vode, pavlaka za kuvanje, so, paprika, peršunov list i brašno izmešati da nema grudvica.
Voda iz tepsije trebalo bi da je sva isparila.
Preliti meso i krompir sa ovom pripremljenom masom i ostaviti još 30 minuta da se sve zajedno peče.
Poslužiti tolo.
Prijatno!