Neka ledena čokoladna poslastica bude slatkiš kojim ćete se ponositi.
Za pripremu savršenog sladoleda nije vam potrebna mašina za sladoled, niti posebno poslastičarsko umeće. Predstavljamo vam brz i lak recept za sladoled od čokolade.
Sastojci:
200 g tamne čokolade
5 žumanceta
polašolje šećera
500 ml mleka
Priprema:
1. Tamnu čokoladu najpre otopite na pari. Praznu posudu stavite u zamrzivač.
2. U drugoj posudi dobro izmešajte žumanca i šećer (možete koristiti i šećer u prahu). Zatim postepeno dodajte mleko i mutite.
3. Smesu prebacite u šerpicu idodajte polako otopljenu čokoaldu. Mešajte na laganoj vatri dok se sastojci ne povežu, a zatim sklonite sa šporeta pre nego što počne da vri. Ostavite smesu da se ohladi nekoliko minuta i prebacite je u zamrznutu limenu posudu, koju ste držali barem nekoliko sati u zamrzivaču.
4. Sve dobro promešajte i stavite u zamrzivač na 45 minuta.
5. Izvadite smesu koja se već lagano stvrdnula i brzo je promešajte, a zatim vratite u zamrzivač na još 45 minuta.
5. Ponovno je izvadite i ponovite postupak te vratite u zamrzivač i pustite još 90 minuta dok se potpuno ne stegne. Uživajte u kremastom sladoledu od čokolade!
Pogledajte video za detaljnija uputstva
Izvor: stvarukusa.rs
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net