Trendovi u poslastičarstvu menjaju se iz godine u godinu, ali ono što će se definitivno zadržati duže od jedne godine jesu mini torte. Za njih je potrebno malo više vremena, mašte i strpljenja. A posebno su postale popularne na dečjim rođendanima i na svadbama.
Umesto jedne torte, na stalak poslažite više manjih torti. Deluje jednostavno i brzo, međutim, trebaće vam više vremena nego kada pravite jednu tortu. Sastav može da bude isti, i postupak pravljenja i pečenja. A, onda tek sledi dodatni rad.
Pronađite kalup, tačnije koje veličine i oblika želite da vam budu tortice. Isecite kore i filujte svaku zasebno. Ono čega će vam trebati dodatno jesu šlag ili fondan, u zavisnosti od toga šta ćete koristiti kao gornji sloj. Zanimljivo je to što ne morate svaku torticu isto ukrasiti. Igrajte se bojama i detaljima. Napravite figurice od fondana, mašne, cveće… A, možete napraviti i tortice različitog ukusa ili prosto u jednu dodati voće, a u drugu lomljenu čokoladu.
Ukoliko vam je lakše, koru možete peći i u kalupima za mafine. Tako ćete brže dobiti željeni oblik za svaku torticu pojedinačno.
Evo, nekoliko ideja koje vam mogu pomoći:
Autor: Life Content
Foto: Pinterest