Do početka 20. veka čokolada je imala “stidljivu” primenu u ishrani, uglavnom se konzumirala kao napitak i koristila kao začin plus u mnogim slanim jelima.
Zahvaljujući svom neodoljivom ukusu, čokolada je danas postala sveprisutna i dostupna je u brojnim oblicima i kombinacijama.
Koliko jela se danas priprema sa čokoladom, niko zasigurno ne može da nam kaže ali evo nekoliko predloga (i recepata) kako je možete upotrebiti.
Punč minjon
Čoko-kolač sa tri sastojka
Čokoladne korpice
Čokolada u slanim jelima
Iako najčešće svoju primenu nalazi u pripremi poslastica, gorak okus odlično se slaže i sa slanim jelima. Italijani, na primer, čokoladu dodaju pilećim džigericama, supama ili palenti. Gurmani odlično znaju da se malo čokolade se odlično slaže s jelima od divljači ili ribljim specijalitetima. Takođe, malo čokolade u gulašu daće mu savršenu slatkoću
Kliknite za nastavak teksta