Najveća greška koju možete da napravite je da preskačete obroke ili da zacrtate sebi to da poslednji obrok mora biti u 18h-19h.
Ne mora i ne treba. Vašem organizmu je potrebno ”gorivo” da bi funkcionisao na pravi način, a ”gorivo” su namirnice, probrane i zdrave, koje pripremljene i kombinovane na pravi način nisu ništa manje ukusne od slatko-slanih specijaliteta.
Sastojci:
– 2 karabatka
– senf
– 1 čen belog luka
– začini po ukusu (bosiljak, peršun, kari)
– so, biber
za prilog
– 100g šampinjona
– 2 čena belog luka
– malo rendane kore limuna
– malo rendanog đumbira
– kašika bademovog brašna
– začini (so, biber, peršun)
Priprema
Karabatak otkostite, namažete senfom i začinite predloženim biljkama. Poželjno je da biljke budu sveže (iseckajte ih sitno i propasirajte s belim lukom) i time pospite meso s obe strane, posolite, pobiberite.Pecite na tiganju, u papiru za pečenje u sopstvenom soku na srednje jakoj vatri.Šampinjone očistite, isecite na kocke i kuvajte 10 minuta na najačoj vatri, zatim smanjite i dodajte rendanu koru limuna, đumbir i sitno seckani beli luk. Kuvajte još nekih 10 minuta, posolite, pobiberite i dodajte kašiku bademovog brašna. Skinite sa vatre i pospite kašičicom peršuna.
Salata je obavezna, po izboru, predlažem paradajz i krastavac.
Savet plus: krastavac ne morate guliti, kora je veoma zdrava i prepuna vlakana od koje ćete duže biti siti. Dobro ga operite.
Recepata ima mnogo, svakog ponedeljka očekujete novo jelo!
D.S.