Start Glavna jela Neobična pica sa tunjevinom

Neobična pica sa tunjevinom

Guliver/Thinkstock

Sastojci:

400 g brašna
20 g kvasca
50 ml mlake vode
50 ml kisele vode
50 ml piva
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
kečapa po potrebi
1 konzerva tunjevine
100 g posnog kačkavalja
ulja po potrebi
origana po želji

Priprema:

1. U 50 ml mlake vode razmrviti kvasac sa kašičicom šećera i dve kašičice brašna i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati brašno i so, napraviti udubljenje  i tu dodati nadošli kvasac, pivo i malo ulja. Zamesiti glatko testo postepeno dodajući kiselu vodu. Ostaviti testo da nadođe.
3. Nadošlo testo premesiti i razvući oklagijom na veličinu pleha ili tepsije.
4. Premazati kečapom, po želji posuti origanom, a odgore rasporediti komadiće tune i rendani kačkavalj.
5. Preliti kašikom ulja i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta.

Recept Sandre Stoiljković Cvetković iz Niša
Recept Sandre Stoiljković
Cvetković iz Niša

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji 21recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net