Sastojci:
za testo
– 125g Dijamant margarina
– 50g šećera u pahu
– 1 puding sa ukusom lešnika
– 125g brašna
– 1 kašičica praška za pecivo
za krem
– 1l mleka
– 300g šećera
– 125g Dijamant margarina s ukusom ruma
– 150g mlevenog keksa
još
– 2 lista oblande
Prprema
1. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, umešati puding i brašno sa praškom za pecivo (dodati još brašna po potrebi) i umesiti testo. Razvući testo veličine oblande i peći u nauljenom plehu na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
2. Šećer preliti mlekom i kuvati dok se ne zgusne, (oko 45-55 minuta), zatim umešati margarin, a kad se otopi i keks.
3. Prvu oblandu premazati polovinom kreme, staviti testo preostalu kremu i oblandu.
Recept Angele Kiš iz Bačke Topole