Start Dijamant kuvarica Neobične oblande

    Neobične oblande

    Fénykép3572Sastojci:
    za testo
    – 125g Dijamant margarina
    – 50g šećera u pahu
    – 1 puding sa ukusom lešnika
    – 125g brašna
    – 1 kašičica praška za pecivo
    za krem
    – 1l mleka
    – 300g šećera
    – 125g Dijamant margarina s ukusom ruma
    – 150g mlevenog keksa
    još
    – 2 lista oblande

    Prprema
    1. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, umešati puding i brašno sa praškom za pecivo (dodati još brašna po potrebi) i umesiti testo. Razvući testo veličine oblande i peći u nauljenom plehu na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
    2. Šećer preliti mlekom i kuvati dok se ne zgusne, (oko 45-55 minuta), zatim umešati margarin, a kad se otopi i keks.
    3. Prvu oblandu premazati polovinom kreme, staviti testo preostalu kremu i oblandu.

    Recept Angele Kiš iz Bačke Topole