Start Vaši recepti Nepečeni kokos rolat s keksom

    Nepečeni kokos rolat s keksom

    Recept Milice Živković iz Bele Crkve

    Nepečeni rolat od kokosa i keksa

    • 80 min
    • 8 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Kora
    150 g mlevenog Plazma keksa
    150 g kokosa
    150 g šećera u prahu
    skuvana crna kafa
    Fil
    125 g margarina
    1 žumance
    3 kašike šećera u prahu
    200 g žele bombona
    Dekoracija
    100 g kokosa

    Priprema:

    Kora
    1. Keks, kokos i šećer u prahu pomešati sa prethodno skuvanom, ohlađenom i proceđenom kafom. Sjediniti sve sastojke, tako da se dobije homogena smesa.
    2. Između dva lista folije rastanjiti smesu u pravougaoni oblik, debljine do 0,5 cm.
    Fil
    1. Margarin umutiti sa šećerom, dodati žumance i nastaviti mućenje da se dobije penasta smesa.
    Finalni postupak
    1. Pripremljen fil premazati preko rastanjene kore od keksa.
    2. Zatim, naneti žele bombone i uviti u rolat (uz pomoć folije).
    3. Rolat ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i stegne.
    4. Pre posluženja, izvaditi rolat iz frižidera, ukloniti foliju i bogato uvaljati u kokos, te iseći na kolutove željene debljine.

    Preporučujemo i recept za nepečene štanglice.