Start Deserti / Torte i kolači Neskvik-san

Neskvik-san

Clipboard22

Priprema:
Kore:
1. Ulupati belanca sa šećerom u čvrst šam i umešati prah pudinga od čokolade i lepo sjediniti.
2. Smesu uliti u pleh (25×30 cm) obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 150-180°C oko 15 minuta.
3. Na isti način kao za braon, umutiti sve za žutu koru, kao i za belu, ali umesto pudinga od čokolade umešati puding od vanile, odnosno puding sa ukusom slatke pavlake.
4. Kore takođe sušiti (u zavisnosti od rerne) na 150-180°C oko 15 minuta.
Fil:
1. Žumanca penasto umutiti sa šećerom, pa umešati brašno i 2 dl mleka.
2. Preostalo mleko ostaviti da provri i ukuvati umućenu smesu od žumanaca. Mešati dok se ne zgusne, skinuti sa vatre i dok je još vruće umešati 200 g neskvika.
3. Sve lepo sjediniti i ostaviti da se ohladi.
4. Umutiti margarin, sastaviti ga sa ohlađenim kremom i dodati preostalih 200 g neskvika.
5. Posebno ulupati šlag prema uputstvu sa kesice.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: braon kora, fil, šlag, žuta kora, fil, šlag, bela kora, fil, šlag.
2. Tortu ukrasiti po želji.

Recept Suzane Stojanović iz Niša
Recept Suzane
Stojanović iz Niša