Start Deserti Neverovatno kremasta torta s jagodama!

Neverovatno kremasta torta s jagodama!

Foto: Bakina Kujna
Foto: Bakina Kujna

Sastojci:
Za koru:
4 jajeta
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike gustina
2 kašike kakaoa
1,5 dl mleka
Za fil:
350 ml slatke pavlake
3 dl kisele pavlake
150 g šećera u prahu
250 g svežih jagoda
15 g želatina
Za dekoraciju:
200 ml slatke pavlake
150 g čokolade

ISPROBAJTE I…

Krem bananice i jagode

Mus od jagode

Priprema:
Kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst šam postepeno dodaju šećer.
2. Potom ubacivati jedno po jedno žumance neprekidno muteći.
3. Dodati brašno, gustin i kakao pa polako promešati varjačom.
4. Okruglu tepsiju prečnika 22 cm obložiti papirom za pečenje pa sipati u nju smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 min.
5. Pečenu koru ostaviti da se ohladi a zatim je poprečno preseći napola. Polovine poprskati mlekom.
Fil:
1. Slatku pavlaku umutiti sa šećerom u prahu u čvrst šlag.
2. U dubljoj činiji sjediniti šlag od slatke pavlake s kiselom pavlakom.
3. Želatin preliti sa 6 kašika hladne vode i promešati da nabubri, pa ga dodati smesi od pavlake i šlaga te promešati varjačom.
4. Jagode iseći na manje kocke i umešati u fil.
Finalni postupak:
1. Prvu koru vratiti u kalup za tortu pa preko nje naneti fil od jagoda i poravnati ga. Prekriti drugom korom.
2. Posebno pripremiti fil za dekoraciju. Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja pa njome preliti izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Ostaviti smesu da se potpuno ohladi i stegne pa umutiti mikserom.
3. Tortu premazati kremom od čokolade.

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net