Sastojci:
160 g tunjevine iz salamure
2 manja obarena krompira
1 manja glavica crvenog luka
4-5 čeri paradajza
80 g barene dugačke zelene boranije
zelena salata
2 tvrdo kuvana jajeta
Preliv
1 kašičica senfa
50 ml gustog jogurta
1 limun (sok)
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica meda
crne masline
so, biber
Priprema:
1. Tunjevinu ocediti od viška tečnosti i blago usitniti. Crveni luk iseckati na tanka rebarca. Krompir oljuštiti i iseći na manje komade.
2. Paradajz iseći na polovine ili četvrtine. Jaja iseći na četvrtine. Masline iseckati.
Preliv
1. Pomešati senf, jogurt, maslinovo ulje, med, sok od limuna, so i biber.
Finalni postupak
1. Na veći tanjir položiti opranu i od tečnosti oceđenu salatu.
2. Naizmenično slagati namirnice – krompir, tunjevinu, boraniju, kuvana jaja, crveni luk, paradajz, masline, pa sve bogato preliti.