Sastojci:
2 veće skuše
4 čena belog luka
1 velika glavica crnog luka
500 g zrelog paradajza
1 kašika seckanog peršuna
mešavina začina
100 ml maslinovog ulja
Priprema:
1. Skuše očistiti, glavu i rep odstraniti, a meso iseći na krupnije komade.
2. Potom ribu posoliti i složiti u tepsiju premazanu maslinovim uljem. Peći u rerni zagrejanoj na 200°C dok ne porumeni.
Skuša na mediteranski način
3. Crni i beli luk sitno iseckati, pa propržiti na maslinovom ulju da omekša. Dodati seckani paradajz i nastaviti dinstanje dolivajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.
4. Zatim, povrće ispasirati štapnim mikserom (ili u blenderu), dodati malo vode i kuvati dok ne proključa.
5. Pečenu ribu dodati u sos od paradajza, posuti peršunom pa sve zajedno kuvati 15-ak min.