Start Preporučujemo Nikola Rokvić: Kod mene nema sredine – ili vodim računa ili se...

Nikola Rokvić: Kod mene nema sredine – ili vodim računa ili se potpuno opustim

"Kupujem domaće čajeve (majčina dušica, rtanjski...), pa od njih pravim svoju kombinaciju"
“Kupujem domaće čajeve (majčina dušica, rtanjski…), pa od njih pravim svoju kombinaciju”

Od doručka do večere
Prvo popijem čaj, jer je za creva jako zdravo da se dan počne čajem ili sa dve čaše tople vode. Kupujem domaće čajeve (majčina dušica, rtanjski…), pa od njih pravim svoju kombinaciju.
DORUČAK: Potom popijem ceđeni sok, a svakog jutra i pre treninga uzmem kašiku meda radi energije.
shutterstock_124314220aaaaaaaBojana i ja smo preuzeli naviku moje majke te pravimo veoma zdravu kašu od žitarica (proso, ječam, ovas, kinoa, raž…).
Uveče ih skuvamo i ostavimo preko noći da nabubre. Ujutru dodamo med, bademe, orahe, iseckano sezonsko voće… Kad se sve to izmeša u blenderu, dobije se neverovatno zdrava smesa, koja je možda i ukusnija od kuvanog žita.
Imajući u vidu sve njene nutritivne vrednosti, jasno je da može biti savršen doručak. Druga opcija je kajgana od tri-četiri belanceta i jednog jajeta. Akcenat sam stavio na belanca dok su bile aktuelne teorije da žumanca treba izbegavati zbog holesterola. U međuvremenu su stručnjaci zaključici da žumanca nisu štetna, pa sam počeo da jedem običnu kajganu. Kad već pominjem jaja, setio sam se da su med i žumance, kad se umute mikserom, odlični za brzo podizanje energije.
RUČAK: Danas sam ručao lososa, blitvu i krompir, a odličan je i juneći ribić s povrćem ili sveža pastrmka sa spanaćem, koji sam oduvek voleo. U poslednje vreme hleb ne jedem baš često. Neko vreme smo kupovali crni, ali mi je i tada bilo jasno da to nije pravi crni, već obojeni hleb. Kad je već tako, bolje je jesti beli, jer tako u organizam bar ne unosite tu boju.
VEČERA: Obično večeram neko belo meso, tunjevinu ili, već pominjani, kozji sir.

D.S.