Sastojci:
400 g taljatela
200 g slanine
150 g crnog luka
1 suva ljuta papričica
1 čen belog luka
300 ml pelat paradajza
20 ml maslinovog ulja
5 g šećera
5 g soli
5 g bibera
svež bosiljak
30 g parmezana
Priprema:
1. Taljatele skuvati prema uputstvu sa pakovanja.
2. U ugrejan tiganj dodati malo ulja i sitno seckani crni luk, pa propržiti. Zatim, smanjiti temperaturu i nastaviti dinstanje sve dok luk ne omekša i postane staklast.
3. Dodati slaninu iseckanu na kockice i nastaviti prženje.
4. Kada slanina dobije rumenu boju dodati pelat isečen na kockice, izmrvljenu ljutu papričicu i šećer.
5. Sve dobro sjediniti, pa kada proključa dodati so, biber i kuvane taljatele s malo tečnosti u kojoj su se kuvale.
6. Promešati i servirati uz dodatak parmezana i list bosiljka.