Start Odabrani recepti Ništa dok ne zamiriše slaninica – 10 ukusnih recepata sa slaninom

Ništa dok ne zamiriše slaninica – 10 ukusnih recepata sa slaninom

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana
  • 40 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

150 g tanko sečene slanine
200 g suvih kajsija
100 g buđavog sira
štapići za ražnjiće, ulje

Priprema:

1. Suve kajsije potopiti u toplu vodu i ostaviti ih da omekšaju. Potom ih ocediti od suvišne tečnosti.
2. Buđavi sir iseći na kockice.
3. Oceđene kajsije zaseći po sredini, a zatim u svaku staviti po kocku buđavog sira.
4. Potom punjene kajsije uviti u listove slanine i nabosti na štapiće.
5. U tiganju ugrejati malo ulja pa spustiti u njega nanizane kajsije u slanini. Pržiti ih najpre sa jedne te sa druge strane dok slanina ne porumeni. Gotove kajsije skinuti sa štapića.