Sastojci:
800 g pilećeg belog mesa
200 g mesnate slanine u listovima
2 glavice crnog luka
3 zelene paprike
400 g šampinjona (kapice)
so, biber
suvi začin
ulje
Priprema:
1. Meso iseći na kockice približno iste veličine, začiniti i uviti u slaninu.
2. Crni luk očistiti i iseći tanke kolutove, papriku oprati i očistiti od semenki pa iseći na krupnije kockice. Pečurke očistiti i odvojiti od kapica.
3. Štapiće potopiti u vodu i ostaviti da odstoje 40-ak minuta.
4. Na štapiće za ražnjiće naizmenično slagati urolano meso i povrće dok se ne popuni štapić.
5. Pripremljene štapiće začiniti i dobro premazati uljem pa peći na ugrejanom roštilju ili u tiganju na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekaša a meso poprimi rumenu boju.