Sastojci:
Keks
300 g oštrog brašna
250 g margarina
3 žumanceta
50 g šećera u prahu
1 vanil-šećer
Pusle
3 belanceta
200 g šećera u prahu
1 kašika sirćeta
Ostalo
pekmez od kajsija
Priprema:
1. U odgovarajuću posudu staviti brašno, šećer u prahu, omekšao margarin, žumanca i vanil-šećer pa umesiti glatko testo i ostaviti ga da odstoji u frižideru 30 min.
2. Testo razviti na debljinu od 0,5 cm i okruglom modlicom vaditi keksiće te ih ređati u pleh obložen papirom.
3. Umutiti belanca, a zatim postepeno dodavati 200 g šećera u prahu i mutiti mikserom dok se šećer ne otopi. Na kraju dodati sirće i umutiti u čvrst šam.
4. Na svaki kolut dresing džakom ili kašičicom staviti malo šama pa peći u rerni na 150°C 30 min.
5. Kolačiće ostaviti da se ohlade, a zatim po dva spajati pekmezom.