Najbolje tradicionalne recepte za starinska, domaća jela, koja se prenose sa kolena na koleno i odolevaju zubu vremena, od sada možete pronaći na jednom mestu – u “Bakinoj kujni”.
Precizna uputstva praćena brojnim fotografijama pripreme (korak po korak), imaju za cilj da olakšaju kuvanje mladim i neiskusnim domaćicama.
Tu su i praktični sveti za održavanje higijene kuhinjskog prostora, uklanjanje mrlja i ublažavanje zdravstvenih tegoba, primenom jednostavnih prirodnih sredstava kao što su to nekada činile naše bake.
Predstavljenje dekorativnih kuhinjskih predmeta, etno-kuće i spomenara sa porodičnim fotografijama čitalaca, dodatno doprinose zanimljivom sadržaju časopisa.
Cena magazina je 30 dinara i izlazi mesečno (12 brojeva godišnje) na 52 strane. Distribuira se u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, EU. Glavna i odgovorna urednica je Ženja Aćimović. Godina pokretanja je 2014.