Start Vaši recepti Nugat krem torta

    Nugat krem torta

    Recept Jelene Peković iz Barajeva

    • 40 min
    • 10 osoba
    • Lako

    Sastojci:

    Koru
    300 g mlevenog keksa
    50 g putera
    50 g nugat krema
    200 ml soka od pomorandže
    Fil
    250 g krem sira
    100 g šećera
    2 vanili-šećera
    500 ml slatke pavlake
    150 g nugat krema
    Glazura
    200 ml slatke pavlake
    150 g mlečne čokolade

    Priprema:

    Kora
    1. Rastopiti puter, pa preliti preko mlevenog keksa. Dodati nugat krem i sok od pomorandže te umesiti koru.
    2. Okrugli kalup prečnika 26cm obložiti pek-papirom, a potom preko njega rukama formirati koru od keksa i ostviti u frižider da se stegne.
    Fil
    1. Krem sir umutiti sa šećerom i vanil-šećerom.
    2. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i sjedniti je s kremom od sira. Dobijenu smesu podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati nugat krem i dobro promešati.
    Finalni postupak
    1. Preko kore od keksa rasporediti beli, a zatim i fil s nugat kremom. Ostaviti tortu na hladnom mestu desetak minuta.
    2. Mlečnu čokoladu izlomiti na kockice i pomešati je sa slatkom pavlakom. Zagrevati na umerenoj temperaturi dok se čokolada ne otopi.
    3. Prohlađenim čokoladnim kremom preliti tortu, pa je vratiti nazad u frižider da odstoji preko noći.

    Pripremu recepta u slikama tzv. korak po korak možete pogledati na narednoj strani…