Sastojci:
Testo
300 g brašna
2 vanil-šećera
1 kašičica praška za pecivo
130 g šećera
2 jajeta
130 g putera
Premaz
4 kašike džema od kajsija
Orašasta mešavina
200 g putera
200 g šećera
2 vanil-šećera
2 kašike vode
200 g mlevenih lešnika
200 g mlevenih oraha
Priprema:
Testo
1. Sve sastojke za testo pomešati i dobro umesiti da se dobije homogena smesa i testo pogodno za rad. Umotati testo u najlon foliju pa ostaviti u frižideru da se ohladi oko trideset minuta.
Orašasta mešavina
1. U posebnoj posudi istopiti puter, šećer i vodu na umerenoj temperaturi.
2. Kada provri sačekati par minuta te dodati orahe i lešnike, sjediniti i ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak
1. Izvaditi testo iz frižidera pa rastanjiti na debljinu oko 1 cm u oblik koji odgovara plehu.
2. Namotati testo na pobrašnjavljenu oklagiju i prebaciti ga u pleh obložen papirom za pečenje.
3. Testo premazati džemom od kajsija, a zatim dodati orahe i lešnike.
4. Peći u ugrejanoj rerni na 190ºC oko pola sata, vodeći računa da testo ne promeni boju i da kolač slučajno ne izgori.
5. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se kratko prohladi.
6. Kolač iseći na trougliće, po želji umakati u otopljenu čokoladu, pa ostaviti da se čokolada stegne pa poslužiti.