Sastojci:
pakovanje velikih oblandi
5 jaja
2 žumanceta
350 g šećera
200 g čokolade
250 g margarina
Priprema:
1. Jaja i žumanca penasto umutiti uz postepeno dodavanje šećera.
2. Kuvati na pari, sve dok se šećer ne rastopi i masa postane gusta.
3. Dodati izrendanu čokoladu i mešati dok se ne dobije ujednačena smesa.
4. Skloniti sa pare i ostaviti masu da se ohladi.
5. U prohlađenu masu dodati iseckan margarin uz postepeno dodavanje. Mešati sve dok se sastojci potpuno ne sjedine.
6. Na tacnu položiti jednu oblandu (većim kvadratićima okrenutom na gore) i premazati četvrtinom fila.
7. Prekriti ravnomerno drugom oblandom na isti način.
8. Postupak ponavljati sve dok se ne utroši materijal. Poslednju koru ne premazivati.
9. Oblande uviti u alu-foliju ili papir za pečenje i pritisnuti težim predmetom.
10. Ostaviti preko noći da se dobro stegne.
11. Sutradan iseći na štanglice, kockice ili trouglove željene veličine i poslužiti.