Sastojci:
1 pakovanje oblandi
250 g margarina
250 g šećera
400 ml kisele pavlake
100 g bele čokolade
500 g mlevenog keksa
Priprema:
1. U šerpi rastopiti margarin, pa ga skloniti s ringle. Dok je još topao, dodati u njega šećeri i izlomljenu belu čokoladu, a zatim mešati dok se sastojci ne rastope i sjedine.
2. U prohlađenu smesu dodati pavlaku i mleveni keks, pa dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
3. Na odgovarajuću tacnu za kolače staviti jedan list oblande s reljefastim delom okrenutim nagore i ravnomerno ga premazati sa ¼ fila. Prekriti ravnom stranom kore, pa postupak ponavljati dok se ne utroši materijal.
4. Filovanu oblandu pritisnuti težim predmetom i ostaviti u frižideru da se stegne. Nakon toga je iseći na kocke željene veličine.
Savet: Oblanda se lakše seče skalpelom ili vrlo tankim nožem.
Pripremu ovog deserta u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…