Sastojci:
– 1 pakovanje oblandi
– 200 g mlevenih oraha
– 300 g očišćenih višanja
– 200 g mlevenog keksa
– 200 g čokolade
– 6 jaja
– 0,5 dl ulja
– 300 g šećera
– 250 g margarina
ISPROBAJTE I…
Priprema
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca i šećer pa kuvati na pari dok se ne dobije gust fil. Zatim dodati margarin i 100 g čokolade pa nastaviti sa kuvanjem dok se svi sastojci ne otope kako bi se dobila ujednačena smesa.
3. U ohlađenu smesu dodati višnje, mlevene orahe i keks, te promešati.
4. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešat varjačom.
5. Pripremljenom smesom nafilovati oblande.
6. Na pari otopiti preostalu čokoladu sa malo ulja i preliti preko gornje kore. Ostaviti da se stegne a potom oblandu iseći na parčad željene veličine.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net