Sastojci:
6 krompira
3 šargarepe
4 jajeta
400 g majoneza
300 g kisele pavlake
150 g tvrdog sira
so, biber
Priprema:
1. Krompir dobro oprati i staviti da se kuva.
2. Kuvani krompir procediti, ostaviti da se prohladi, oljuštiti i ostaviti da se potpuno ohladi. Isto učiniti i sa šargarepom. Jaja skuvati, oljuštiti i ostaviti da se ohlade.
3. Posebno izrandati svaki od sastojaka: krompir, šargarepu i sir. Žumanca odvojiti od belanaca, pa posebno izrendati belanca a žumanca ostaviti za dekoraciju.
4. Majonez pomešati sa pavlakom, začiniti i dobro sjediniti.
5. Na dno posude ili kalupa u kome će se salata ređati staviti malo majoneza i pavlake.
6. Ređati sloj krompira, belanaca, šargarepu, sir. Između slojeva blago naneti sjedinjenu pavlaku sa majonezom.
7. Na kraju, površinu premazati pa posuti rendanim žumancima.
8. Salatu ostaviti da se dobro ohladi u frižideru (najbolje preko noći) pa dekorisati po želji i poslužiti
Savet: Sastojci se mogu podeliti na dva ili tri dela. Tako će salata imati više ponovljenih slojeva i kolorita.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net