Start Deserti Torte Ocenite recepte za najlepše torte!

Ocenite recepte za najlepše torte!

Raskošna šeri torta

Foto: Dobra hrana
Foto: Dobra hrana

Sastojci:
za kore
– 9 jaja
– 300 g šećera
– 3 vanil-šećera
– 240 g brašna
– 150 g kakaoa
– 1,5 prašak za pecivo
– 3 kašike vode
– 3 dl soka od višanja
za fil
– 1 l mleka
– 2 pudinga od čokolade
– 10 kašika šećera
– 60 g margarina
– 50 g čokolade
– 500 g oceđenih višanja
– 1 dl likera od višanja
za dekoraciju
– 2 krem šlaga od čokolade

Priprema
Kore:
1. Umutiti 3 belanceta u čvrst šam.
2. Posebno umutiti 3 žumanceta, 100 g šećera, 1 vanil-šećer, kašiku vode, 1/2 praška za pecivo, 80 g brašna i 50 g kakaoa. Dodati šam od 3 belanceta i polako promešati varjačom.
3. U okruglom kalupu na 180 oC ispeći koru. Pečenu koru izbockati i preliti 1 dl soka od višanja. Na isiti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore i preliti ih sokom.
Fil:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od čokolade, dodati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. Zatim dodati izlomljenu čokoladu i margarin pa ostaviti da se rastope. Na kraju dodati višnje (prethodno natopljene likerom od višanja i oceđene) te sve zajedno kuvati dok se ne zgusne.
Finalni postupak:
Pečene kore premazati pripremljenim filom i naslagati ih jednu na drugu. Dekorisati krem šlagom od čokolade.
n

n

n

Ocena za tortu je:
Pogledaj rezultate