Sastojci:
– 2 jaja
– 10 kašika brašna
– 4 kašike vode
– 4 kašike ulja
– 7 kašika šećera
– 1 kašika kakaa
– 1 vanilin šećer
– 1 prašak za pecivo
– 3 kašike Nutelle
– 1 kašika mleka
– 100g čokolade za kuvanje
– 80g margarina
– šarene mrvice ili nešto drugo za ukrašavanje
– štapići za ražnjiće
– stiropor
Priprema:
Odvojite žumance od belanaca i umutite ih mikserom sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodajte ulje, vodu, brašno, prašak za pecivo i kakao. Od belanaca napravite čvrst sneg i u njega dodajte smesu sa žumancima. Izlijte u pleh i stavite da se peče 15 minuta na 180 stepeni.Kad se biskvit ohladi izmrvite ga prstima, dodajte Nutellu i mleko i izmiksujte dok se sastojci ne sjedine. Od dobijene smese napravite kuglice i poslažite na papir za pečenje, kako se ne bi lepile. Da bi pripremili glazuru, margarin treba otopiti na vatri i dodati mu čokoladu polomljenu na kockice, kao i 2-3 kapi ulja za sjaj. Cake pops sitni kolaci beogradŠtapiće za roštilj umočite u glazuru, zabodite u kuglice i stavite u frižider na 15 minuta. Glazura ovde ima ulogu lepka između kuglice i štapića. Kada su se kuglice stegle, umočite jednu po jednu u glazuru i okrećite štapić nad posudom sa glazurom kako bi se višak čokolade ocedio. Kuglice uvaljajte u šarene mrvice ili dekorišite po svojoj volji. Možete šarati otopljenom čokoladom i kombinovati crnu, mlečnu i belu. Najbolje je štapiće zabosti u stiropor dok se čokolada ne stegne, a onda Cake pops možete grupisati u buket i staviti u činiju, poslagati na tanjir ili naći neki drugi način za njihovo aranžiranje u zavisnosti od prilike.
Izvor: naxi.rs