Sastojci:
250 g pilećeg belog mesa
malo kožice
1 šargarepa
1 peršunov koren
pola celerovog korena
1 glavica crnog luka (manja)
peršunov i celerov list
1 belance
mešavina suvog biljnog začin
biber
ulje
Priprema:
1. Šargarepu, koren peršuna, koren celera i crni luk očistiti i sitno iseckati.
2. Zatim staviti u šerpu na malo ulja i pržiti nekoliko minuta.
3. Zatim iseckati meso na sitno, pa dodati povrću i kratko dinstati uz dodavanje vode.
4. Dodati kožicu (koja se po želji kasnije može izvaditi), posuti biberom i mešavinom suvog biljnog začina po ukusu.
5. Naliti vodom, pa kuvati dok povrće i meso sasvim ne omekšaju.
6. Posebno umutiti belance u čvrst sneg, te vaditi kašikom (kao knedle) i lagano spuštati u šerpu.
7. Gotovu supu sipati u tanjir i posuti seckanim peršunovim i celerovim lišćem.