Start Restoranski vodič Olja Karleuša: Kada želim savršenstvo odem u Trpezu!

Olja Karleuša: Kada želim savršenstvo odem u Trpezu!

karleusa
Pevačica Olja Karleuša je rođena Beograđanka kojoj je u krvi brzi gradski život, pa čak i kada mora da uspori ostaje u centru grada, gde je pronašla miran kutak – restoran „Trpeza“, smešten u Karađorđevom parku i ušuškan od vreve, a u samom jezgru prestonice. Na ovo mesto, na kom se pripremaju srpska, autentična srednjovekovna jela Olja dolazi u potrazi za posebnim užitkom: “Rado odlazim u Trpezu na Vračaru, gde bih svima preporučila da probaju rolnicu sa komadićima bifteka u sosu od bundevinog semena. Znam da zvuči komplikovano, ali je savršeno!“, kaže Olgica. Bilo da ste se odlučili ćuretinu u sosu od tartufa i vrganja, neko drugo jelo ili voćni tanjir sigurno ćete uživati u neobičnim ukusima dobijenim fuzijom modernog i tradicionalnog. Kada se na sve to doda besprekoran ambijent i prelepa bašta Trpeze, potpuno je jasno zašto Karleuša ovde dolazi kada zahteva savršeno opuštanje.
Kao što i priliči jednoj “ženi lavici” pevačica stalno traga za novim izazovima, pa se u inostranstvu retko vraća u isti restoran na ručak. “Kada sam na putu volim da probam različite ukuse na različitim mestima. Retko se vraćam na ručak tamo gde sam već bila, a uglavnom se kod građana raspitam gde se dobro jede, i uglavnom dobijem dobre preporuke“, rekla je pevačica.

1

DSC_0160

DSC_0183

DSC_0188
Tekst: Milena Radovanović, Life Content