Sastojci:
250 g piškota
2,5 dl mleka
Za fil:
1 puding sa ukusom
slatke pavlake
4 dl mleka
100 g bele čokolade
100 g šećera
125 g margarina
100 g kajsija iz kompota
10 g želatina
ISPROBAJTE I… Tortu sa kajsijama
Priprema:
Fil:
1. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od slatke pavlake, pa dodati u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
3. U ohlađeni puding dodati omekšali margarin i umutiti mikserom.
4. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, a zatim dodati u fil i promešati. Na kraju dodati seckane kajsije.
Finalni postupak:
1. Piškote umakati u mleko i slagati jednu do druge na providnu prianjajuću foliju da bi se oblikovala kora u vidu pravougaonika veličine 30×25 cm.
2. Koru premazati filom od kajsija, a zatim pažljivo urolati pomoću folije. Krajeve folije stegnuti, pa sve uviti u kuhinjsku krpu i staviti u frižider da se stegne.
3. Kada se rolat stegne, raspakovati ga i iseći na parčad.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net