Svaki horoskopski znak ima posebno čulo ukusa i afinitete kada je hrana u pitanju i svakom znaku prija drugačiji desert. Pročitajte ko to ne može bez slatkiša, a ko izričito pazi na svoje kilograme.
Ovan
Rođeni u znaku Ovna uglavnom strogo paze na ishranu, pa za njih slasni dezert predstavljaju žitarice i integralni hleb. Ovnovi vole i začine, pa su đumbir, cimet i muskatni oraščić najčešće sastavni deo ishrane. Vole i slatkiše, ali lagane i nisko kalorične.
Bik
Bikovima su najdraži domaći dezerti sa bogatim sosevima. Veliki su ljubitelji mlečnih proizvoda, naročito sira. Čizkejk sa karamel sosom bio bi prava poslasica za osobe rođene u znaku Bika.
Blizanci
Ličnost Blizanaca prilagođena je ne tako slatkim poslasticama. Idealni dezert za njih bio bi voćni kolač sa šlagom.
Rak
Čokolada je namirnica u kojoj Rakovi uživaju. Obožavaju bogate, kremaste i veoma slatke poslastice.
Lav
Lavovi su ljubitelji laganih slatkiša, koji neće dovesti do povećanja telesne težine. Na oko ih privlači hrana žute boje, pa bi idealno slatko posluženje za njih bila pita sa limunom.
Devica
Devica je oprezna osoba, koja misli na svoju težinu. Njihove omiljene poslastice su zdravi, kremasti šejkovi, naročito oni od organskih sastojaka.
Vaga
Priroda Vage je takva da su joj najdraži roze, penasti deserti, uglavnom od jagoda. U njihovim desertima dobrodošli su i šlag, belanca, šećer i jogurt.
Škorpija
Škorpije su veliki ljubitelji slatkiša. Voćni ili čokoladni – njima je svejedno, sve dok je slatko, kremasto i ukusno.
Strelac
Deserti od egzotičnog voća omiljeni su izbor Strelčeva. Previše jaki i slatki dezerti nisu na njihovom meniju.
Jarac
Ovo je znak koji voli domaću hranu, sa malo organskog u njoj. Uživaju u integralnim žitaricama i orašastom voću, naročito bademima.
Vodolija
Ovaj znak voli stvari koje su neobične, lagane i futurističkog izgleda. Različite boje kremova i preliva na hrskavim korama odmah će privući pogled Vodolije.
Ribe
Osobe rođene u znaku ribe su veliki obožavaoci luksuznih, ali zdravih poslastica. Na primer, kombinacija pudinga i borovnice odličan su dezert za Ribe, uz nezaobilazni biljni čaj nakon obroka.
Izvor: stvarukusa.rs
Foto: freedigitalphotos.net