Sastojci:
1 kg orade
morska so
sveže mleveni biber
2 limuna
2 čena belog luka
list peršuna
maslinovo ulje
Priprema:
1. Ribu oprati i zarezati nožem s obe strane. Dobro začiniti, utrljavajući začine u zareze koji su napravljeni. Obavezno začiniti i unutrašnjost ribe. Usitnjen beli luk i koru limuna utrljati u unutrašnjost ribe.
2. Začinjenu ribu premazati sa limunovim sokom i malo ulja.
Remulada sa celerom – sjajan prilog uz ribu
3. Položiti u pleh obložen alu-folijom a zatim prekriti listom folije i peći u ugrejanoj rerni na 200ºC dvadesetak minuta. Izvaditi ribu, okrenuti na drugu stranu i peći oko 15 minuta bez alu-folije.
4. Pečenu ribu izvaditi iz pećnice, sačekati par minuta da se malo ohladi, a zatim servirati uz prilog (krompir/blitva ili drugo varivo).