Start Glavna jela Riba Orada u vinu

Orada u vinu

  • 70 min
  • 4 osoba
  • Lako

Sastojci:

1,5 kg orade
1,5 kg krompira
200 ml belog vina
3 čena belog luka
150 ml maslinovog ulja
1 veza peršuna
1/2 kašičice seckanog ruzmarina
2 limuna
so, biber

Priprema:

1. Oradu očistiti, oprati i osušiti papirnim ubrusom.
2. Zaseći kožicu ribe unakrsno kako bi posekotine dobile izgled mreže. Posoliti i u proreze zabosti kriške limuna.
3. Krompir oljuštiti i iseći na kolutove. Posoliti i preliti maslinovim uljem pa promešati i preručiti u vatrostalnu činiju.
4. Preko krompira rasporediti ribu. Peći je u rerni zagrejanoj na 200° C 45 minuta.
5. Za to vreme sjediniti vino, sitno iseckan peršun i beli luk. Dodati ruzmarin, sok od jednog limuna, te posoliti i pobiberiti prema ukusu.
6. Pred kraj pečenja, ribu preliti pripremljenom mešavinom, te vratiti u rernu dok ne porumeni.

Pripremu ovog jela u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…