Sastojci:
1 list oblande
150 g putera
150 g seckanih oraha
4 žumanceta
300 g šećera
ISPROBAJTE I… Potopljenu orah tortu
Priprema:
1. U manjoj šerpi na laganoj vatri istopiti šećer da se karamelizuje. Sipati ga na uljem podmazanu tacnu i ostaviti da se ohladi i stegne. Ohlađen šećer samleti u blenderu.
2. Penasto umutiti žumanca sa šećerom, pa dodati puter i kuvati na pari dok se šećer ne otopi, a smesa zgusne.
3. U prohlađena žumanca dodati seckane orahe i samleveni šećer.
4. List oblande preseći napola pa pripremljenu smesu izliti između dve oblande. Pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se stegne i ohladi. Ohlađen kolač seći na kocke i servirati.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net