Sastojci:
5 jaja
20 kašika šećera
3 kašike pekmeza od kajsija
100 g čokolade
4 kašike prezli
6 kašika brašna
5 dl mleka
250 g margarina
100 g seckanih oraha
Priprema:
1. Umutiti belanca sa 10 kašika šećera, pa umešati pekmez od kajsija i prezle.
2. U podmazanu tepsiju staviti seckane orahe, a preko njih sipati šam. Sušiti koru na 150°C oko 20 minuta.
2. Mleko ostaviti da provri sa preostalim šećerom.
3. Umutiti žumanca sa brašnom i ukuvati u ključalo mleko. Mešati dok se ne zgusne.
4. Ohlađen krem sastaviti sa umućenim margarinom i podeliti ga na dva dela.
5. U jedan deo dodati 70 g otopljene čokolade, a u drugi mlevene orahe.
6. Preko kore naneti braon, pa žut fil i dekorisati preostalom otopljenom čokoladom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net