Sastojci:
1/2 šolje maslinovog ulja
1 šolja šećera
1/2 šolje soka od pomorandže
2 jajeta
1 šolja brašna
1/2 šolje kukuruznog brašna
2 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
rendana kora pomorandže
ISPROBAJTE I… Oranž tortu
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti panasto jaja sa šećerom, pa dodati ulje i sok od pomorandže.
2. U drugoj posudi pomešati pšenično i kukuruzno brašno s praškom za pecivo i malo soli pa polako sipati u smesu od jaja. Narendati koricu pomorandže i sve dobro sjediniti.
3. Pripremljenu smesu izliti u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju i peći na 190°C oko 40 minuta.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net