Sastojci:
500 g fileta oslića
200 g listova pršute
10 šeri paradajza
100 ml maslinovog ulja
150 ml belog vina
2 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 limun
2 kašike senfa
400 ml supe od povrća
so, biber
suvi začin
Priprema:
1. Filete oslića iseći na deblje štapiće, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Potom začinjene riblje štapiće uviti u listove pršute.
3. Posebno sjediniti supu od povrća, sitno seckani beli luk, senf, maslinovo ulje, belo vino, peršun i začine po ukusu te dobro izmešati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati filete ribe u pršuti, odozgo preliti pripremljenom mešavinom i pokriti folijom. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC 30 min.
5. Zatim skloniti foliju, posuti šeri paradajzom isečenim na polovine i vratiti u rernu da se peče dok ne porumeni.