Sastojci:
Za nadev
– 500 g kora za pitu
– 400 g višanja
– 3 jajeta
– 200 g šećera
– 250 ml jogurta
– 3 šoljice Dijamant ulja
– 3 šoljice griza
Za preliv
– 300 ml vode
– 10 kašika šećera
ISPROBAJTE I… Piramidu sa višnjama
Priprema:
1. Spojiti sve sastojke za nadev sem višanja i dobro izmešati. Odvajati po tri kore, tako da se dobiju četiri rolata. Svaku koru namazati nadevom, a na treću staviti višnje uz ivicu i smotati u rolat.
2. Tako pripremljene rolate staviti u podmazani pleh, premazati ih sa ostatkom nadeva (a ako ga ne ostane, premazati rolate sa mešavinom ulja i vode) i staviti da se peku na 250 stepeni 20-25 minuta, dok ne dobiju zlatno-braon boju.
3. Za to vreme napraviti preliv: staviti vodu i šećer u šerpicu i kuvati dok se šećer ne istopi. Kada su rolati pečeni, preliti ih pripremljenim prelivom (vruć preliv preko vrućih rolata) i ostaviti ih da ga upiju.
4. Rolate potom staviti u frižider da se dobro ohlade, a zatim seći i služiti.
Recept Marije Vučić iz Beograda
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net