Start Deserti Osvežite se uz ukusan breskva čizkejk

Osvežite se uz ukusan breskva čizkejk

Foto: Bakini Slatkiši
Foto: Bakini Slatkiši
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Za koru:
300 g mlevenog keksa
1., dl gustog soka od breskve
100 g putera
Za fil:
350 g krem sira
300 g milerama
4 dl slatke pavlake
100 g bele čokolade
5 kašika džema od bresaka
4 vanil-šećera
2 kesice želatina (20 g)
Za žele:
7 dl pirea od bresaka (1 tegla kompota)
4 kašike šećera
70 g gustina

ISPROBAJTE I… Čizkejk sa jagodama

Priprema:

Kora:
1. Mleveni keks preliti gustim sokom od breskve i rukom pomešati da se keks sasvim natopi.
2. Posebno umutiti puter, pa mu dodavati pomalo smese od keksa i miksati.
3. Okrugli kalup za tortu prečnika 26 cm obložiti providnom folijom, pa usuti masu i formirati koru.
4. Ostaviti u frižideru dok se priprema krem.
Fil:
1. U odgovarajućoj posudi pomešati sir, mileram, vanil-šećer, džem od bresaka i otopljenu belu čokoladu.
2. Umutiti slatku pavlaku i spojiti je sa smesom od sira.
3. Želatin preliti sa 8 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri, pa ga rastopiti i pomešati prvo s nekoliko kašika krema, a potom usuti u ostatak fila i sve lagano izmešati.
Finalni postupak:
1. Dobijen krem izliti u kalup preko podloge od keksa i staviti u zamrzivač da se rashladi i stegne.
2. Breskve izblendirati da se dobije 7 dl pirea. Odvojiti malo i pomešati sa gustinom i šećerom, a ostatak zagrevati do ključanja. Ukuvati deo sa gustinom i mešati dok se ne zgusne.
3. Toplom smesom preliti rashlađen krem, pa kolač staviti u frižider da prenoći.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net