Sastojci:
Za testo:
250 ml tople vode
15 g svežeg kvasca
20 g šećera
1 vanil-šećer
prstohvat soli
10 g kakaoa
50 ml ulja
oko 500 g brašna tip 400
Ostalo:
marmelada od pomorandže
50 g čokolade
Za glazuru:
100 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Testo:
1. U toplu vodu sipati šećer, zatim izdrobiti kvasac i ostaviti da nadođe.
2. U dublju vanglicu dodati polovinu brašna, dodati so, vanil-šećer i kakao, te napraviti udubljenje u sredini i sipati nadošao kvasac.
3. Lagano mesiti testo, dodati ulje, a zatim dodavati još brašna po potrebi da se testo ne lepi za prste. Vanglicu pokriti krpom i ostaviti testo da naraste oko pola sata.
4. Naraslo testo staviti na brašnom posutu radnu površinu, podeliti na tri jufke, pa svaku oklagijom rastanjiti u krug.
5. Seći trouglove, a zatim na početak svakog naneti kašičicu marmelade od pomorandže i kockicu čokolade. Pažljivo uvijati kiflice.
6. Ređati na pleh postavljen papiro za pečenje, pa ostaviti kiflice dvadesetak minuta da narastu.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Pečene kiflice ostaviti da se ohlade.
Glazura:
1. Rastopiti čokoladu s uljem na pari, te umakati ohlađene kiflice.Dekorisati seckanom pomorandžinom korom i ostaviti da se glazura stegne.