Ukoliko vam je dosadio klasičan ukus piletine vreme je da ga obogatite ukusima sa Mediterana.
Sastojci:
4 pilećih prsa očišćenih od kožice i kostiju
maslinovo ulje
so, biber
1 kašika putera
4 kašičice višenamenskog brašna
1 konzerva kondenzovanog mleka (350ml)
2-3 kašike svežeg vlašca
1 šolja feta sira
Priprema:
1. Zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Nauljite malo pileća prsa maslinovim uljem. Posolite i pobiberite.
2. Spustite piletinu u tiganj kad bude vruć. Pecite 4-5 minuta sa svake strane, dok ne bude dobro ispečeno. Sklonite sa vatre i održavajte meso toplim.
3. Rastopite puter u šerpi na umerenoj vatri. Dodajte brašno i mešajte neprestano 1 minut. Postepeno dodajte mleko mešajući stalno.
4. Umešajte vlašac i smanjite vatru. Krčkajte 5-7 minuta dok se ne zgusne, mešajte povremeno.
5. Dodajte sir i mešajte dok se ne rastopi.
6. Kašikom prelijte sos preko piletine. Možete napraviti i dodatnu količinu sosa ako volite sa više sosa.
Napomena:
Kondenzovano mleko možete naći u supermarketima ili ga napraviti sami.