Ovo su namirnice koje obezbeđuju zdrav izgled i elastičnost kože – kivi, ribizle, žuto i narandžasto voće i povrće, paradajz.
Kivi obiluje vitaminom C – 100 g kivija/85 mg vitamina C tj. 50% više nego u istoj količini limuna ili pomorandže. Jedan i po kivi dovoljan je da se podmire dnevne potrebe organizma za ovim vitaminom. Obezbeđuje svež izgled, sjaj i elastičnost kože, a kako pospešuje proizvodnju kolagena u organizmu, sprečava pojavu strija.
Ribizle su bogate vitaminom C, betakarotinom, bioflavonoidima – supstancama koje obezbeđuju elastičnost tkiva i usporavanju starenje.
Žuto i narandžasto voće i povrćesadrži pigment tj. betakarotin, koji se u organizmu delimično pretvara u vitamin A, koji štiti kožu od prevremenog starenja usled izlaganja suncu, učestvuje u regeneraciji ćelija ali je odgovoran i za hidrataciju tkiva, jačanje kose i noktiju.
Paradajz je najbolji izvor llikopena, pigmenta iz porodice karotena, a uz to sadrži vitamin C i betakarotin, supstance koje štite od slobodnih radikala.