Uvrstite neke od ovih namirnica u svakodnevnu ishranu i bićete prezadovoljni rezultatima.
Ako se osećate naduto, umorno i neprestano vam se javljaju neobjašnjive boli, možda bi trebalo više pažnje da obratite na način ishrane.
Budući da određena hrana može uticati na sve, od bubuljica na koži do nadutosti u želucu, jedan od jednostavnijih načina prema boljem zdravlju jeste promeniti ono što jedemo.
Telo često reaguje upalama kada jedemo samo određene namirnice, ne spavamo dovoljno i/ili gubimo prirodnu ravnotežu u životima. Hronična upala povezana je s rakom i drugim teškim bolestima, stoga je veoma važno jesti hranu koja se bori protiv uzroka upale.
Pomorandže
Vitamin C u pomorandžama pomoći će u pri stvaranju enzima u jetri koji će isprati toksine.
Paradajz
Poput citrusa, paradajz je veliki izvor vitamina C koji se bori protiv upala.
Tamno lisnato povrće
Rukola, kelj, spanać, blitva – što više hlorofila, to telu više pomaže.
Orasi
Orasi su prepuni omega-3 masnim kiselinama koje osim energije pružaju i obranu od upala.
Nastavak pročitajte na sledećoj strani