Sastojci:
5 banana
150 g šećera
1 kašika soka od limuna
50 ml vode
70 g čokolade
Priprema:
1. Banane ispasirati štapnim mikserom pa dodati sok od limuna.
2. Prebaciti u šerpu, pa dodati šećer i vodu. Kuvati na umerenoj temperaturi 8-10 minuta uz neprekidno mešanje.
3. Zatim dodati čokoladu izlomljenu na kockice pa kuvati još nekih 7-8 minuta.
4. Džemom napuniti teglu. Čuvati na hladnom mestu, najbolje u frižideru.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net