Pojedine namirnice pozitivno utiču na povećani nivo šećera u krvi. Pročitajte i koje…
Cimet stimuliše receptore insulina i sposobnost ćelija da koriste glukozu.
Spanać i slično povrće obiluje antioksidansima kao što su vitamin C, beta-karotin, polifenol i magnezijum, čije bioaktivne komponente deluju protivupalno, posebno kada je reč o ublažavanju hroničnih bolesti kao što je dijabetes.
Grejpfrut – Hemijske supstance koje grejpfrutu, kao i drugom citrusnom voću, daju gorak ukus, imaju blagotvorno dejstvo na naše zdravlje. Antioksidans naringenin podstiče jetru na razgradnju masti i snižava nivo lipida u krvi, čime se povećava osetljivost na insulin.
Bademi ublažavaju rast nivoa glukoze u krvi nakon obroka i snabdevaju organizam antioksidansima koji sprečavaju nastanak štetnog holesterola.
Izvor: Stvar ukusa